2012. július 5., csütörtök

Ropogós csirkefalatok fokhagymás mártogatóssal

Tegnap készítettem egy non-amerikai kaját a függetlenség napja alkalmából. 
Na nézzük is mit dobáltam bele: rizs, knorr ropogós csirkefalatok alap (fokhagymás mártogatóssal), olaj, majonéz, joghurt, vidéki csirkecsecse, jó kis budapesti csapvíz :D

Kiindulási pont: letéped a rizses zacskó tetejét, fogsz egy lábast, a rizs felét beleöntöd, majd annyi vizet öntesz rá, hogy 2 centire ellepje a rizst. Fedőt rá és tedd a tűzre. Ezután megfogod a csirkecsecset, kis vízzel leöblíted és feldarabolod kis kockákra. lehet tégla is. vagy akár gömb. Fogj egy lefedhető tálat, tedd bele a csirkedarabokat, majd szórd rá a knorr csodaszerét, fedd le és rázd. 

Fedőt le, forró olajba be. Amíg ez készül, dobd össze a mártást: 3 evőkanál majonéz, 2 evőkanál natúr joghurt és a knorr csodaszer 2.0. összekevered, 10 percre állni hagyod a hűtőben

Ha megpuhult a rizs és aranybarnára sült a hús, készen is vagy és jöhet a tálalás. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése